Gioiella

Innovasjon og tradisjon fra Puglia

For å forstå renheten i smaken til Gioiellas produkter, må man forstå området som Gioiellas produkter stammer fra

Brødrene ost

For over 70 år siden syklet to unge gutter daglig fra gård til gård for å hente fersk melk i den lille kommunen Gioia del Colle, som ligger nederst i Italias hæl.

Sebastiano og Francesco Capurso var navnene på de to brødrene som ved hjelp av bestemoren Paolas hardt opptjente og lenge oppsparte penger, kjøpte en liten butikk i sentrum. Her startet de Gioiella-meieriet hvor de og den lille familien oppfylte drømmen om å produsere den beste mozzarellaen og burrataen i Italia, og i dag er Gioiella synonymt med kvalitet og innovasjon over hele Italia og verden.

Magisk mikrolokal melk

Akkurat som for mer enn 70 år siden, bruker Gioiella kun lokal melk – "mikrolokal" kan du nesten kalle det!

Kyrne beiter og stortrives rett rundt hjørnet på de historiske gårdene på «Via del Latte» – eller Melkeveien. Selv om melke-rundene er oppgradert fra sykler til et mer moderne produksjonsanlegg, finnes hemmeligheten bak Gioiellas unike produkter fortsatt i melken og dens opprinnelse, samt i den harmoniske forsyningskjeden som går fra ku til ost.

Fordi, som Gioiellas selv sier, kyr som har det bra, produserer bedre melk. Gioiella kontrollerer og analyserer all melk som kommer inn hver dag, basert på strenge og veldefinerte parametere, inkludert dyrehold, hygiene og fôring.

Alt må være bra.

Den rene smaken

For å forstå renheten i smaken av Gioiellas produkter, må man forstå området som Gioiellas produkter stammer fra.

Puglia, den sørligste delen av Italia, er hjemsted for burrata og området rundt Gioia del Colle er et nydelig og uberørt område med vakre grøntområder og fine platåer hvor naturen fortsetter å gå sin gang.

Naturparker, olivenlunder, daler, kyster og ville beitemarker går side om side på disse kantene og selv om turismen er på vei til regionen, har Apulia en renhet og enkelhet som gjenspeiles i Gioiellas enkle og vanvittig smakfulle produkter!

Innovasjon og tradisjon

Burrata med Gorgonzola? Ja, hvorfor ikke.

Et eksempel på innovasjonen som kjennetegner blant annet Gioiella er deres Burrata con crema al Gorgonzola DOP; En morsom idé og nydelig smakskombinasjon som resulterer i et herlig produkt. Det harmoniserer perfekt den kremete mykheten, sødmen og melkeaktige notene til burrataen med et mildt preg av den karakteristiske skarpheten til Gorgonzola

Mini burrata og burrata med trøffel

Gioiella lager også en Burrata i et mindre format på 50 g og en variant av den nesten åpenbare kombinasjonen av burrata og trøffel.

Burrata fra Gioiella pakketerer smart gleden av å kunne sette tennene i et autentisk ostehåndverk fra Puglia, og kvaliteten deres er rett og slett uten sidestykke. Vi er derfor veldig stolte og glade for å kunne tilby disse produktene til våre kvalitetsbevisste kunder på det norske markedet

Gioiellas produkter